Науковці Сумського державного університету отримали можливість диссемінації парадигми відкритої науки та освіти завдяки підримці ЄС проєкту «Відкрита наука та освіта в Європі: історії успіху для українського академічного середовища», який співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму «Жан Моне» програми Erasmus+.

Проєкт спрямований на формування мережі провайдерів принципів відкритої науки в різних регіонах України. Ідея полягає в тому, щоб сформувати нову парадигму використання інформаційних ресурсів відкритого доступу на основі найкращих практик ЄС та сприяти входженню до європейської освітньої та наукової спільноти, яка ефективно залучається до відкритих практик в академічному середовищі.

В рамках виконання проєкту планується проведення серії вебінарів «Відкритий інноваційний простір: від генерації знань до трансферу інновацій», зимової школи «Відкрита наука в освіті та дослідженнях: найкращі практики ЄС», круглого столу «Перші кроки в парадигмі використання відкритих даних і ресурсів: досвід ЄС для України», а також інших освітніх активностей.