Впродовж 16-19 серпня Артем Артюхов, доцент кафедри маретингу, керівник Групи сприяння академічній доброчесності СумДУ провів тижневий тренінг «Організація наукової діяльності: шлях від ідеї до її комерціалізації» на базі Казахського агротехнічного університету ім. С.Сейфулліна (м. Нур-Султан, Казахстан). В рамках тренінгу були розглянуті питання академічної та дослідницької доброчесності в освітньо-науковій діяльності універитету, проведення бібліометричного аналізу та коректного використання літературних джерел, критеріїв вибору журналу для публікації та виявлення ознак «хижацьких» видавництв.

 До участі у тренінгу долучились близько 50 учасників з 5 закладів вищої освіти Казахстану.

Тренінг є продовженням циклу просвітницьких заходів з тематики академічної доброчесності у діяльності закладів освіти, які організовуються в рамках проєкту ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH-101048055 «AICE - With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму «Жан Моне» програми Erasmus+

 

Проєкт AICE присвячений впровадженню кращого досвіду країн ЄС у забезпеченні академічної доброчесності в освітній діяльності закладів освіти, визначення ролі здобувачів освіти, викладачів та менеджменту університету у формуванні доброчесного освітнього середовища.