Група сприяння академічній доброчесності СумДУ за підтримки університетів-партнерів (зокрема НУ «Дніпровська політехніка») та Національного агентства з забезпечення якості вищої освіти забезпечила проведення тренінгу «Академічна доброчесність як рушійна сила підвищення якості вищої освіти: кейси акредитаційної експертизи».

Навчання проходило три дні, з 14 по 16 червня, за такою структурою:

  • День 1: Аналіз нормативної бази ЗВО в частині забезпечення академічної доброчесності.
  • День 2: Критерії оцінювання системи забезпечення академічної доброчесності під час акредитаційної експертизи.
  • День 3: Академічна доброчесність у звітах самооцінювання та звітах експертної групи – кейси.

До участі у тренінгу долучились близько 450 учасників з більше ніж 50 організацій – закладів вищої освіти, наукових установ, у тому числі студенти, яким небайдужі питання академічної доброчесності.

Цей тренінг є продовженням циклу просвітницьких заходів, організованих в рамках проєкту ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH-101048055 «AICE - With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму «Жан Моне» програми Erasmus+.

Проєкт AICE присвячений впровадженню кращого досвіду країн ЄС у забезпеченні академічної доброчесності в освітній діяльності закладів освіти, визначенні ролі здобувачів освіти, викладачів та менеджменту університету у формуванні доброчесного освітнього середовища.