З 17.03.2017 р. по 01.04.2017 р. на базі різних вищих навчальних закладів м. Дніпро пройшли очні сесії школи молодого вченого «Академічна доброчесність : проблеми дотримання та пріоритети поширення серед молодих вчених».

17-18 березня 2017 р. у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України пройшла перша сесія Школи. На початку заходу учасників привітав перший заступник директора ДРІДУ НАДУ при Президентові України – Бородін Євгеній Іванович, який наголосив на актуальності та важливості піднятої проблеми, поділився власними поглядами по цьому питанню, а також відзначив що саме молодь – це та рушійна сила, яка здатна переломити нинішній хід ситуації та створити нові засади академічної доброчесності у науково-освітній сфері.

Протягом двох днів тренінг проводив Артюхов Артем – начальник Центру науково-технічної та економічної інформації Сумського державного університету, голова підкомісії «Академічна доброчесність» при МОН, координатор Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) у Сумському державному університеті. Він проводив дискусійну лекцію на тему: «Наукова етика у розвитку академічної кар’єри молодого вченого: данина моді чи життєва необхідність?» та нікого не залишив байдужим до цього питання. Також учасники брали участь у рольових іграх та виконували дискусійні завдання, в яких обґрунтовували свої позиції стосовно болючих проблем пов’язаних з академічною недоброчесністю. Робота пройшла плідно та з користю для кожного учасника. Аудиторія завзято та жваво обговорювала тему лекції, ділилася власним досвідом. Всі учасники залишилися в захваті від подачі матеріалу та від тих дискусійних питань, які підняв тренер. Наприкінці кожен мав змогу оцінити рівень компетентності тренера та залишити власні рекомендації щодо поліпшення даного семінару-тренінгу.

Подробиці за посиланням

Джерело: сайт Ради молодих вчених Дніпропетровської області