18 лютого в Сумському державному університеті розпочато серію зустрічей відомих випускників вишу зі студентами в рамках циклу лекцій «Чесність в навчанні та успіх в професії».

Захід проведено в рамках Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP), який здійснюється під патронатом Американських рад з міжнародної освіти.

Спікерами першої лекції стали Оксана Діденко, директор з питань роздрібного бізнесу Харківської Обласної дирекції АТ "Райффайзен Банк Аваль" та Ірина Харченко, директор муніципального спортивного клубу "Сумчанка".

Під час зустрічі зі студентами спікери розповіли про розвиток своєї кар’єри, поділились досвідом застосування принципів доброчесності на робочому місці задля підвищення рівня конкурентоспроможності  співробітників. Лектори наголосили, що неодмінною умовою підготовки успішного випускника є самоусвідомлення ним того факту, що доброчесність – єдиний вірний шлях власного самовдосконалення.

«Подібні зустрічі зі студентами, - зазначив координатор Проекту SAIUP у СумДУ Артем Артюхов, - потужний поштовх до осмислення того, що за стінами університету, на робочому місці, діють ті ж принципи доброчесності, як і впродовж навчання студента. Завдяки системному впровадженню принципів академічної доброчесності в освітній і науковий процес СумДУ студент «поринає» в те ж конкурентне середовище, як і під час свого майбутнього кар’єрного зростання. Такий підхід повинен сприяти успішній підготовці випускників, які будуть конкурентноспроможними на сучасному та високо вимогливому ринку праці».

Джерело: сайт Сумського державного університету